پوست, جوش صورت

سیر تا پیاز درمان انواع جوشهای صورت

جوش صورت معضلی است که هر نوع پوستی چه چرب و چه خشک در هر سنی ممکن است دچار آن شود،مخصوصا اگر در دوران بلوغ باشید!
جوش صورت زمانی بوجود می آید که یکی از فاکتور های زیر در وضعیت نرمال نباشد،همین فاکتور ها تعیین کننده‌ی نوع جوش هستند:

  • تولید بیش از حد چربی ( سبوم)
  • باکتری ها
  • هورمون ها
  • سلول های مرده
  • موهای در حال رشد
  • منافذ مسدود شده

جالب است بدانید که هر نوع جوشی درمان خاص خودش را دارد و پس اگر تا به کنون از درمان نتیجه ای نگرفته اید وقت آن است که آن ها را ابتدا شناسایی کنیم.در ادامه انواع جوش ها را شناخته و به راه های درمانشان خواهیم پرداخت.

 

 

جوش ها شامل این شش دسته هستند:

  • جوش های سرسیاه
  • جوش های سرسفید
  • جوش پاپول
  • جوش پاسچول
  • جوش ندولار
  • جوش کیستیک

که ممکن است گاهی اوقات همزمان چند نوع جوش روی صورت و بدنتان داشته باشید.


♥ جوش های غیر التهابی:

←جوش های سرسیاه:

جوش های سرسیاه و سر سفید،جوش های غیر التهابی هستند و معمولا زمانی رخ می‌دهند که منافذ پوست توسط سبوم اضافی پوست و سلولهای مرده پوستی مسدود شوند.
تنظیم چربی پوست و پاکسازی و لایه برداری عمقی پوست به صورت روتین بهترین راه برای پیشگیری هستند.

←جوش های سر سفید:

علت بوجود آمدن جوش های سرسفید هم مانند جوش های سرسیاه است با این تفاوت که منافذ پوستی در جوش های سرسفید کاملا مسدود شده هستند و ظاهر جوش به صورتی است که انگار یک برآمدگی از سطح پوست به بیرون زده است. جوش های سر سیاه را کمودون باز و جوش های سر سفید را کمودون بسته می‌نامند.

♥ سه محصول موثر در درمان جوش های سرسیاه و سرسفید غیر التهابی:

• برای از بین بردن و یا جلوگیری از جوش های سرسیاه و سرسفید میتوانید از صابون قهوه ساران بعنوان یک لایه بردار ملایم هفتگی استفاده کنید.برای خرید و مطالعه توضیحات بیشتر درباره صابون قهوه ساران اینجا را کلیک کنید.

• همچنین برای پاکسازی پوست میتوانید ماسک گیاهی ضدجوش ساران استفاده کنید.برای خرید و مطالعه توضیحات بیشتر درباره ماسک ضدجوش ساران اینجا را کلیک کنید.

• برای درمان جوش های سرسیاه باید منافذ پوست خود را پاکسازی کنید،صابون معدنی ساران حاوی کربن فعال بوده و آلودگی های منافذ پوست شما را پاکسازی می‌کند.برای خرید و مطالعه بیشتر درباره صابون معدنی ساران اینجا را کلیک کنید


♥ جوش های التهابی:

←پاپول:

جوش‌های پاپول جزو شایع‌ترین انواع جوش صورت محسوب می‌شوند. پاپول‌ها به صورت برآمدگی‌های دردناک صورتی رنگ روی پوست ظاهر می‌شوند. پاپول‌ها زمانی به وجود می‌آیند که دیواره‌های اطراف منافذ بر اثر التهاب شکسته می‌شوند. این امر منجر می‌شود منافذ به‌سختی مسدود شوند و نسبت به لمس حساس باشند. فشار دادن جوش‌های پاپول سبب افزایش التهاب یا ایجاد زخم در محل جوش خواهد شد.

←پاسچول:

پاسچول‌ها نیز مانند جوش‌های پاپول زمانی به وجود می‌آیند که دیواره‌های اطراف منافذ بر اثر التهاب شکسته شوند، با این تفاوت که پاسچول‌ها مملو از چرک می‌شوند. این برجستگی‌ها معمولاً قرمزرنگ هستند و سرشان سفید یا زرد رنگ است. شکل ظاهری این نوع جوش‌ها شبیه به جوش‌های سرسفید است با این تفاوت که ملتهب و دردناک هستند. فشاردادن این نوع جوش‌ها ضمن افزایش التهاب ممکن است سبب بروز لکه‌های تیره روی پوست شود.

←ندول:

جوش‌های ندولار جزو شدیدترین انواع جوش صورت محسوب می‌شوند. ندول‌ها برجستگی‌های بزرگ و ملتهبی هستند که پوست زیرشان هنگام لمس سفت به نظر می‌رسد.این جوش‌ها زمانی به وجود می‌آیند که منافذ مسدود شده التهاب بیشتری را تحمل کرده و بزرگ‌تر می‌شوند. بر خلاف پاسچول و پاپول این نوع جوش‌ها زیر پوست کاملاً عمیق به نظر می‌رسند. اگر تعداد جوش‌های ندولار زیاد باشد و این جوش‌ها به یکدیگر بچسبند منجر به بروز آکنه کنگلوباتا (Acne Conglobata) می‌شوند که یکی از شدیدترین انواع آکنه است.

به دلیل عمیق‌تر بودن این نوع جوش‌های صورت، درمان آن‌ها در منزل معمولاً امکان‌پذیر نیست و برای بهبود جوش‌های چرکی بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشکان معمولاً برای درمان جوش‌های صورت ندولار علاوه بر درمان‌های موضعی آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کنند.

←جوش های کیستیک:

جوش‌های کیستیک ضایعات پوستی بزرگی هستند که شکلی شبیه به کورک دارند. این نوع جوش‌ها زمانی به وجود می‌آیند که منافذ با ترکیبی از سبوم اضافی، باکتری و سلول‌های مرده‌ی پوست به شدت مسدود می‌شود. این گرفتگی‌ها زیر پوست رخ می‌دهند و جوش‌های کیستیک نسبت به جوش‌های ندولار عمیق‌تر هستند.
جوش‌های کیستیک که به صورت برآمدگی‌های سفید یا قرمزرنگ هستند، معمولاً بسیار دردناک‌اند. در بین انواع جوش صورت جوش‌های کیستیک شدیدترین و بزرگ‌ترین نوع آکنه محسوب می‌شوند و معمولاً در اثر یک عفونت بسیار شدید رخ می‌دهند. این نوع آکنه به‌ احتمال زیاد سبب بروز اسکار و جای جوش روی پوست صورت خواهد شد. این نوع جوش‌های صورت نیز باید حتماً توسط پزشک متخصص درمان شوند. در برخی از مواقع پزشک اقدام به تخلیه‌ی جوش کیستیک می‌کند.

♥ برای درمان جوش های التهابی چکار کنیم؟

در مرحله اول از سلامت داخلی بدن تان مطمعن شوید،گاهی کمبود ویتامینهای A,D,C سبب بروز جوش های التهابی می‌شوند.
در مرحله دوم از هیدراته نگهداشتن پوست خود و از سلامت کبد خود مطمعن و تیرویید خود مطمعن شوید؛زیرا که جوش های ملتهب پوستی معمولا خبر از یک مشکل در درون بدن شما را به نمایش می‌گذارند پس بهتر است قبل از شروع هر درمان موضعی برای پوست،ابتدا آنالیز درون بدنتان را انجام دهید اگر مشکلی نبود درمان موضعی را شروع کنید.

با مطالعه مطالب بالا،آیا موفق شدید نوع آکنه خود را تشخیص بدهید؟همچنین میتوانید از مشاوره‌ی رایگان آنلاین ما بهره مند و راهنمایی شوید.
♥برای مشاوره رایگان در تلگرام کلیک کنید♥

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *